15:31 / 30.07.2018.

Autor: M.M./Hina

Vojarna "Croatia" dobila ime po legendarnim Tigrovima

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Kroz Prvu gardijsku brigadu "Tigrovi" prošlo je oko 11.000 vojnika, a njih 367 je poginulo, šest ih se još vodi kao nestalo, a preko 1.700 je ranjeno.
Vojarna "Croatia" u Novom Zagrebu od danas nosi ime Prve gardijske brigade "Tigrovi" – Croatia. Prema riječima ministra obrane Damira Krstičevića riječ je o nastavku procesa prožimanja Hrvatske vojske simbolima i vrijednostima iz Domovinskog rata, s ciljem očuvanja njegovih vrijednosti.

Riječ je o vojarni u kojoj je Prva gardijska brigada bila smještena odmah nakon što se iz nje povukla bivša JNA.

Kroz Prvu gardijsku brigadu "Tigrovi" prošlo je oko 11.000 vojnika, a njih 367 je poginulo, šest ih se još vodi kao nestalo, a preko 1.700 je ranjeno.

Naša je obaveza širiti istinu o Domovinskom ratu odajući na taj način počast svima koji su žrtvovali svoje živote i zdravlje za našu budućnost, kazao je ministar obrane Krstičević pred okupljenim visokim aktivnim i umirovljenim časnicima Oružanih snaga, gostima, bivšim zapovjednicima i veteranima Prve gardijske kao i današnjim pripadnicima te postrojbe.

Naglasio je kako se ovo preimenovanje događa u tjednu kada će se proslaviti 23. obljetnica akcije "Oluja" i to, kako je kazao, u sinergiji Hrvatske vojske, branitelja i naroda.

Povijest će Tigrove pamtiti kao jednu od najzaslužnijih postrojbi u stvaranju hrvatske države, ocijenio je ministar Krstičević i naglasio da su današnji pripadnici bojne "Tigrovi" HV-a sudjelovali u NATO-ovim operacijama u Litvi te da je njihov rad i angažman ostao izrazito zapažen te im čestitao na tome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!