Vojna vježba "Immediate Response 19" - zračni desant kod Slunja

18:00 / 19.05.2019.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Tijekom četiri i pol sata iskrcano je više od 400 pripadnika 173. pješačke brigade američkih oružanih snaga te velika količina opreme i lakih jurišnih vozila.
Na međunarodnoj vojnoj vježbi "Immediate Response 19", koja se održava na više lokacija u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, a u kojoj sudjeluje 1600 pripadnika oružanih snaga iz 15 zemalja, izvršen je zračni desant američkih snaga na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Desant je izveden s pomoću četiri helikoptera Chinook te osam helikoptera Black Hawk. Tijekom četiri i pol sata iskrcano je više od 400 pripadnika 173. pješačke brigade američkih Oružanih snaga te velika količina opreme i lakih jurišnih vozila.

Vježba "Immediate Response 19" provodi se do 6. lipnja 2019. na teritoriju Hrvatske na vojnom poligonu "E. Kvaternik" Slunj i u vojarni "Josip Jović" Udbina te na području Slovenije i Mađarske.

U vježbi sudjeluje 1600 pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske, Slovenije, Mađarske, SAD-a, Albanije, Crne Gore, Kosova, Poljske, Francuske, Ujedinjene Kraljevine, Litve, Sjeverne Makedonije, BiH, Italije i Njemačke.

Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi u sastavu multinacionalne bojne s mehaniziranom satnijom Patria, zapovjednom satnijom, satnijom za potporu i vodom vojne policije, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!