Vojni policajac stradao u prometnoj nesreći

11.09.2019.

15:40

Autor: D.M./HRT

default error photo
Policija je potvrdila da se oko 14.20 na autocesti A1, na 27. kilometru u smjeru Zagreba, dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.
U prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A1 između Jastrebarskog i Draganića u smjeru Zagreba poginuo je pripadnik Pukovnije vojne policije Josip Perić. Bio je u pratnji oklopnjaka Patria, a navodno je zbog kvara izašao iz vozila. U tom trenutku na njega je na zaustavnom traku naletio kamion.  

Policija je potvrdila da se oko 14.20 na autocesti A1, na 27. kilometru u smjeru Zagreba, dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Zbog nesreće u smjeru Zagreba u jednom se trenutku stvorila kolona duga pet kilometara.

- Očevid je gotov, slijedi poduzimanje daljnjih dokaznih radnji i izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće, izjavila je zamjenica općinske državne odvjetnice Irena Lipka Krajačić.Sućut obitelji

"Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 11. rujna 2019. oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Draganića. Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku. Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske. MORH izražava žaljenje zbog nesretnog događaja i izražava sućut obitelji."

- S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi. Naš dragi Josip napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac. Zajedno s vama dijelimo tugu i bol zbog Josipa, koji će zauvijek ostati u našem sjećanju. Počivao u miru, stoji u sućuti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

- Poštovana obitelji Perić, duboko sam dirnut tužnom viješću o tragičnoj smrti Vašeg sina Josipa, a našeg cijenjenog vojnika. U svoje ime i u ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam najiskreniju ljudsku sućut. Duboko suosjećamo s vašom boli", stoji, uz ostalo, u sućuti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirka Šundova.

Josip Perić rođen je 1994. u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama, stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!