14:32 / 17.04.2020.

Autor: I.Z./Hina

Vojnici u vojarnama diljem Hrvatske darivali krv

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji sa Zavodima za transfuzijsku medicinu u vojarnama u Zagrebu, Vinkovcima, Kninu, Petrinji i u Splitu.
Brojni pripadnici Hrvatske vojske u vojarnama diljem Hrvatske sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi kako bi u izvanrednim prilikama zbog pandemije koronavirusa, i na taj način, pružili pomoć potrebitima.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji sa Zavodima za transfuzijsku medicinu u vojarnama u Zagrebu, Vinkovcima, Kninu, Petrinji i u Splitu, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Pripadnici Hrvatske vojske - pojedinci i postrojbe - često sudjeluju u brojnim akcijama humanitarnog karaktera, a sada, u vrijeme krize izazvane koronavirusom, žele dati još i više, stoji u priopćenju.

Savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar rekao je da se hrvatski vojnici uvijek rado uključuju u akcije dobrovoljnog darivanja krvi, te da u takvim akcijama sudjeluje nekoliko stotina hrvatskih vojnika.

U vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade "Slavonski sokolovi" krv je darovao i razvodnik Oliver Sabadoš.

- Hrvatska vojska uvijek pomaže svom narodu i posebno nam je drago da baš sada, u doba krize s koronavirusom, organiziramo posebnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi da tako pomognemo, kad je najteže, rekao je Sabadoš.

Humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj vojsci u protekle dvije godine održala se povodom obilježavanja obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!