11:47 / 20.08.2018.

Autor: HRT

Vojsci moderno središte za dočasnike

-

-

Foto: - / -

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je danas u Divuljama napise Večernjeg lista o tome da 2019. Hrvatska vojska opet dobiva posebno središte za obuku “najboljih od najboljih”, "mjesto za čeličenje na kojemu se stvaraju superratnici".
Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u ponedjeljak u Divuljama da Hrvatska vojska priprema uspostavu modernog središte za svoje dočasnike, koje je, kako je kazao, ključno za operativnu njezinu modernizaciju.

Potencijalne lokacije za središte su Udbina, Slunj i Gakovo, a ono će dobiti ime po Marku Babiću, branitelju Vukovara koji je uništio najviše tenkova.

Takvo jedno središte smo imali u Šepurinama, koje je pridonijelo da smo zadnje operacije u Domovinskom ratu mogli voditi na onako učinkovit način.

Na osnovu te tradicije i analiza smo zaključili da je potrebno jedno takvo moderno sjedište, moderno Šepurine, zaključio je Krstičević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!