Vojska izgradila novu plažu u Pločama

13:10 / 27.07.2018.

Autor: HRT

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Ploče su još jedan od gradova u koje se vraća Hrvatska vojska. Obnavlja se vojarna u kojoj će biti smještena elitna postrojba mornaričko-desantnog pješaštva.
Ploče su još jedan od gradova u koje se vraća Hrvatska vojska. Obnavlja se vojarna u kojoj će biti smještena elitna postrojba mornaričko-desantnog pješaštva.

Novu plažu između Ploča i Baćine polako zauzimaju prvi kupači. Izgradila ju je Hrvatska vojska na prostoru nekadašnjih vojnih skladišta.

"Ovo će koristiti građani grada Ploča a vjerojatno će tu grad i razviti dio svoje turističke ponude" rekao je zapovjednik Gardijske motorizirane brigade HV-a Tihomir Kundid.

Hrvatska vojska plažu je izgradila u sklopu obnove vojarne u koju će se smjestiti elitna postrojba. Radove na obnovi obišao je ministar obrane Damir Krstičević u pratnji dubovačko-neretvanskoga župana te gradonačelnika Metkovića i Ploča.

"To je mornaričko desantno pješaštvo vrlo profesionalna mobilna postrojba koja ima sposobnosti projicirati svoju snagu u vrlo kratkom vremenu u cijeli prostor Dubrovačko - neretvanske županije , južne Hrvatske , našeg otočja" rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Povratak vojske u Ploče značit će i sigurnost za građana jer od Splita do Prevlake već godinama nema vojske. Usto, vojska uvijek među prvima  priskoči u pomoć u za vrijeme svih nepogoda.

"Jedna postrojba Hrvatske vojske će bit ovdje gotovo u središtu županije znači da u svakom dijelu županije se možemo osjećati puno sigurnije" rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

"Nama ovo znači puno , znači puno radi radnih mjesta, znači  puno radi definicije ovog područja koje  će sada  biti preko ministarstva upravljanja državnom imovinom i grada na ucilizaciju procesa koji će tu odvijati" rekao je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.

A prvi dio kontigenta postrojbe uselit će se u obnovljenu vojarnu 14. rujna, na dan Hrvatske ratne mornarice. Objedinjene dvije proslave održat će se u Pločama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!