12:15 / 18.12.2020.

Autor: V.K./Hina

Vojska od jutros pomaže stanovnicima poplavljenih Kokorića

-

-

Foto: - / -

Pripadnici Hrvatske vojske su stigli u Kokoriće i počeli s čišćenjem i saniranjem poplavljenog terena nakon što se voda povukla.
Pripadnici Hrvatske vojske su stigli u Kokoriće i počeli s čišćenjem i saniranjem poplavljenog terena nakon što se voda povukla.

➡️
Ministar Horvat: Obnovit ćemo svih 16 poplavljenih kuća u Kokorićima
➡️ I vojska sudjeluje u saniranju posljedica poplave u Kokorićima
➡️ Poplava u Kokorićima: Vodostaj opao dva metra, dio prometnica prohodan

Vojnici iz 116. brigade u Pločama uklanjaju i vreće s pijeskom koje su bile postavljene u tzv. zečji nasip koji je branio kuće pred nadolazećom vodom.

Od 7. prosinca do danas stanovnicima Kokorića pomagali su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, najprije iz Makarske, potom i iz drugih krajeva Hrvatske, a sada počinje druga faza čišćenja i saniranja terena nakon povlačenja vode.

Vodostaj je opao za 3,5 metra od maksimalne razine, voda se povukla od većine kuća, dvije sporedne ceste za ulaz u selu su prohodne, a glavna cesta koja vodi iz Vrgorca, po procjenama mještana, bit će prometna za nekoliko dana jer je intenzitet povlačenja vode jači nego inače.

Po vodom su još površine na istočnom djelu sela, dok su sjeverniji dijelovi polja, na kojima su nasadi jagoda i plastenici s povrćem, bez vode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!