12:35 / 17.08.2019.

Autor: HRT

Volonteri Crvenog križa quadovima obilaze putnike

-

-

Foto: - / -

Tijekom jutra srećom su imali samo dvije manje intervencije.
Na kraju smo špice turističke sezone. Očekuje se pojačan promet na glavnim prometnica u smjeru mora i unutrašnjosti. Goste koji putuju u Istru na Istarskom ipsilonu djelatnici Crvenog križa obilaze quadom te nude pomoć. Ovo je već druga godina otkako Bina-Istra i Crveni križ Istarske županije tri vikenda u kolovozu, kada je i najprometnije, putnicima nude osvježavajuće i medicinske napitke te po potrebi i i interveniraju.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Volonterka Marijana Kaurić kazala je za Podnevni dnevnik HRT-a da su tijekom jutra srećom imali samo dvije manje intervencije. Bila je riječ o jednoj ogrebotini pri padu koju su sanirali, a pomogli su i jednoj starijoj osobi kojoj je pozlilo u automobilu. Ispratili su je s Istarskog ipsilona na prvi izlaz.

Njen quad je posebno opremljen - vodom, izotoničnim napitkom i u slučaju dehidracije Rehidromiksom. Tu su i dvije torbe za osobno pružanje prve pomoći te defibrilator. Imaju i šator s dva ležaja u slučaju da nekome bude loše ili mu je potreban odmor.  Upitana kako putnici reagiraju na njih, kaže:

- S obzirom na to da smo mi ovdje prvenstveno preventiva i sigurnost, mislim da je psihološki moment tu najbitniji. Uvijek pitaju što se događa, zašto su gužve. Za djecu uvijek imamo neki bonbon u džepu i tako - kaže volonterka Marijana.

Ovo je prva akcija takve vrste u Hrvatskoj. I prema naplatnim postajama Lučko je pojačan promet, no nema dužih čekanja. S obzirom na to da su se nekoliko proteklih vikenda kolone stvarale i na naplatnoj postaji Demerje, kako bi se one danas izbjegle ondje će promet regulirati djelatnici HAC-a i policijski službenici, a iznimno danas i na toj naplatnoj postaji cestarina će se moći platiti gotovinom. Pregled prometa do podneva:Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!