Na posao vraćen vozač Autotroleja koji je upozorio na nepravilnosti u radu tvrtke

29.01.2022.

13:28

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Vozač riječkog Autotroleja Robert Puljić vraćen je na posao, nakon što mu nije produljen ugovor o radu na određeno vrijeme i to zbog iznošenja u javnost nepravilnosti i nelogičnosti u radu te tvrtke. 


Tu je informaciju objavio Puljić u petak na društvenim mrežama, zahvalivši posebno kolegama vozačima.

- Oni su pokazali solidarnost i najavom masovnih odlazaka na bolovanje zauzeli se za mene, poslavši time jasnu poruku rukovodstvu što mu je činiti, naveo je Puljić.

- Bez jednog vozača se može, ali bez njih nekoliko desetaka sustav se ruši, istaknuo je.

Puljić je dodao da mu namjera pisanjem otvorenih pisama nipošto nije bilo rušenje tog sustava, nego upravo suprotno, njegovo podizanje na barem malo bolju razinu.

- Onu koja bi bila pravednija prema vozačima, a posljedično i putnicima, naveo je.

Na konferenciji za novinstvo u petak riječki su gradski vijećnici Akcije mladih i Unije Kvarnera zatražili ostavku direktora riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja Alberta Kontuša zbog otkaza Puljiću, odnosno odluke da mu se ne produlji ugovor o radu na određeno vrijeme. Gradski vijećnici Robert Salečić (Unija Kvarnera) i Vedran Vivoda (Akcija mladih) ocijenili su da je Kontuš tako oštetio Autotrolej i nanio štetu njegovu ugledu.

Ako Kontuš ne da ostavku, pozvali su gradonačelnika Rijeke da sazove hitnu sjednicu skupštine tog društva na kojoj bi se raspravljalo o slučaju otkaza vozaču te o povjerenju Kontušu.

Puljić je prošle godine svoje nadređene upozoravao na niz problema u Autotroleju, a nakon što oni nisu reagirali, odlučio je na to upozoriti čelne ljude gradova i općina, koji su vlasnici Autotroleja, te medije potkraj 2021. godine. Slijedio je otkaz.


Iz Akcije Mladih i Unije Kvarnera u petak su upozorili da je Autotrolej u Puljićevu prekvalifikaciju i stjecanje vozačke dozvole D kategorije te druge troškove uložio 17 tisuća kuna, a dok je on pod otkazom, s druge strane raspisuju natječaj za 10 radnih mjesta vozača zbog povećanja opsega posla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!