Vozilom udario policijskog službenika i pobjegao; uhićen nakon potjere

10.04.2023.

13:30

Autor: T.V./HRT

Prometna policija

Prometna policija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Jutros oko 9.30 u zagrebačkoj Vlaškoj ulici policijski službenici zaustavili su automobil zagrebačkih registarskih oznaka radi nadzora vozača i vozila. Vozač je pobjegao. Ponovno je zaustavljen u Kurelčevoj ulici, a zatim je vozilom udario policijskog službenika. Uhićen je u Draškovićevoj ulici i priveden na kriminalističko istraživanje.

Danas, oko 9.30 sati u Zagrebu, Vlaškoj ulici, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zaustavili su automobil zagrebačkih registarskih oznaka s taksi oznakom te radi provođenja nadzora vozila i vozača zatražili dokumente vozača. Vozač, ne davši policijskim službenicima dokumente dao se u bijeg s vozilom, a policijski službenici ponovo su ga zaustavili u Kurelčevoj ulici. U trenutku kada su policijski službenici izašli iz službenog vozila, vozač je vozilom namjerno krenuo prema jednom policijskom službeniku, udario ga vozilom i nastavio vožnju prema Jurišićevoj ulici, objavila je PU Zagrebačka.

Neposredno prije Draškovićeve ulice zaustavljen je od strane policijskih službenika. Radi sprječavanja ponovnog bijega i svladavanja otpora, policijski službenici su prema njemu primijenili sredstva prisile, te je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da se radi o 61-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Putnici koji su se nalazili u vozilu dovedeni su službene prostorije policije zbog daljnjeg utvrđivanja okolnosti ovog događaja, dok je zbog opisanog događaja tramvajski promet Jurišićevom ulicom u smjeru istoka obustavljen od 9.40 sati do 12.13 sati, objavila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!