18:48 / 19.09.2018.

Autor: D.M./P.F./HRT/Hina

Vozio autobus s 12 putnika i 2,58 promila alkohola!

-

-

Foto: - / -

Ekipa HRT-a bila je s policijskom ophodnjom u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Broj poginulih u prometu ove je godine ondje u porastu 14%, a broj prometnih nesreća za čak 40%.
Diljem Europe obilježen je Dan bez poginulih u prometu. I hrvatska policija danas je pojačano nadzirala vozače kontrolirajući brzinu i voze li pod utjecajem alkohola i droga, što su i najčešći uzroci nesreća s tragičnim posljedicama. 

Zvuči nevjerojatno, ali vozaču autobusa riječkih registracijskih oznaka u kojem je bilo 12 putnika pulska prometna policija izmjerila je popodne 2,58 promila alkohola u krvi.

Četrdesetsedmogodišnji muškarac vozio je autobus od Rijeke do Pule. Kontrolom prometa zaustavljen je i alkotestom je utvrđeno da ima koncentraciju alkohola od 2,58 g/kg te je isključen iz prometa i odveden u policiju. Sutra će biti doveden na Prekršajni sud zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o autobusu riječkog Autotransa, a 12 putnika nastavilo je put drugim autobusom kojim je upravljao drugi vozač. 

Vozači, za izgovor je prekasno kada nečiju obitelj zavijete u crno!

Ekipa HRT-a bila je s policijskom ophodnjom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Od ranoga jutra vinkovački 'plavci' na sedam su lokacija vrebali neodgovorne vozače. Marko je probio led i na sreću alkotest je pokazao nulu. Kaže, uglavnom se pridržava pravila u prometu.

Do kraja kolovoza na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije smrtno je stradalo 14 osoba, a policija je izdala oko 10.000 kazni. I ove godine bilježimo na području PU vukovarsko-srijemske broj poginulih za 14% i veći broj prometnih nesreća za 40%, rekao je policijski službenik Boris Klinec.

Na autocesti A3 najveća zabilježena brzina iznosila je 260 km/h. Vozač je kažnen s 3000 kuna i zabranom upravljanja na mjesec dana unutar Hrvatske.

Policija upozorava vozače da se ne koriste mobitelom tijekom vožnje, što je rastući trend među mladim vozačima. Bilo da razgovarate ili šaljete SMS tijekom vožnje, povećavate rizik od prometne nesreće za čak 23%.

Alkohol, brza vožnja ili nešto treće... vozači pred policijom uvijek imaju opravdanje. No za izgovor je prekasno kada nečiju obitelj zavijete u crno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!