10:34 / 30.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Vozio bez registracije, bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola

Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija

Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Prekršitelju slijedi i kazna zabrana upravljanja vozilima B kategorije na tri mjeseca. Kazna će biti aktivirana onog dana kada i ako stekne vozačku dozvolu.
Tijekom prošlog vikenda Policijska uprava požeško-slavonska provela je pojačani nadzor prometa, a među zatečenim prekršiteljima je rekorder kažnjen s 15.200 kuna, jer je vozio u neregistriranom automobilu, bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola.

Policajci su tijekom akcije utvrdili ukupno 49 prekršaja. Među njima je 14 prekršaja nepoštivanja dopuštene brzine kretanja, osam prekršitelja upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, pet vozača koristilo je mobitel tijekom vožnje, dva prekršaja odnose se na nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Rekorder po iznosu kazne ovog vikenda zatečen je u subotu u mjestu Mitrovac, 23 kilometara sjeverno od Požege. U neregistriranom osobnom automobilu zatečen je muškarac (46), bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola (0,85 promila). Muškarac kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument s kojim bi dokazao svoj identitet. Policija će u ovom slučaju izdati prekršajni nalog s novčanom kaznom od 15.200 kuna.

Prekršitelju slijedi i kazna zabrana upravljanja vozilima B kategorije na tri mjeseca. Zbog činjenice da on trenutno i nema položen vozački ispit kazna će biti aktivirana onog dana kada i ako stekne vozačku dozvolu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!