13:08 / 12.09.2019.

Autor: V.K./Hina

Vozio pod zabranom, izazvao nesreću pa pobjegao

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Muškarac koji je prije tjedan dana u središtu Zagreba vozeći kombi pod zabranom izazvao prometnu nesreću i zatim pobjegao, sud je kaznio s 25 dana zatvora uvjetno, 5000 kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilima.
Muškarac (49) koji je prije tjedan dana u središtu Zagreba vozeći kombi pod zabranom izazvao prometnu nesreću i zatim pobjegao, Općinski prekršajni sud kaznio je s 25 dana zatvora uvjetno, 5000 kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilima.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Nesreću je izazvao u četvrtak oko podneva kad je skrećući Mercedesom Sprinter iz Palmotićeve ulice naletio na Peugeot 307, koji je vozila 34-godišnjakinja, pri čemu je nastala materijalna šteta.

Vozač je potom pobjegao napustio mjesto nesreće bez da je ostavio svoje podatke ili da je pričekao dolazak policije, izvijestila je zagrebačka policija koja ga je na kraju ipak pronašla.

MUP je nedavno izvijestio da su strože novčane i kazne zatvora znatno utjecale na ponašanje sudionika u prometu, što je vidljivo iz policijskih statistika koje bilježe značajan pad broja poginulih u prometnim nesrećama u srpnju i kolovozu u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tijekom prvog mjeseca primjene strožih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama za najteže prekršaje u kolovozu je sankcionirano 598 počinitelja koji su počinili 648 prekršaj, od čega je 201 počinitelj uhićen. Za 464 prekršaja nadležnim sudovima je predložena novčana kazna, dok je za njih 184 predložena kazna zatvora, dodaje MUP.

Najviša novčana kazna tijekom kolovoza iznosila je 30.000 kuna, a potvrđena je vozaču koji je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola, dodao je MUP.

Početkom rujna je s čak 76.000 kuna i zabranom vožnje dvije godine kažnjen 52-godišnji vozač koji je u Osijeku pijan izazvao sudar, odbio se zaustaviti na zahtjev policije te prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, a vozio je dok mu je dozvola privremeno oduzeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!