Vozio bez dozvole i s 4 promila po autocesti

07.10.2022.

12:31

Autor: M.Š./Hina/HRT

Policijsko vozilo - ilustracija

Policijsko vozilo - ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Autocestom kroz Liku 49-godišnjak je u četvrtak navečer bez dozvole vozio sa gotovo 4 promila, što se medicinski smatra apsolutno toksičnom razinom alkohola u krvi, pa ga je policija uhitila i isključila iz prometa, a očekuje ga i suđenje na gospićkom Općinskom sudu.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević u petak je navela kako je, po dojavi građana da autocestom A1 u smjeru juga automobil dubrovačkih registracija vozi pijani vozač, policija zaustavila to vozilo na odmorištu kod Otočca te oko 21 sat vozača uhitila i podvrgla ga alkotestu.

- Izmjerena su mu 3,92 alkoholna promila, a iako ima položen vozački ispit, kod sebe nije imao dozvolu, što je također kažnjivo, rekla je Brozičević.

Da je razina alkoholiziranosti tog vozača od 3,92 promila bila skoro osam puta veća od dopuštene za vožnju i "apsolutno toksična", Hini je potvrdila ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić.

- To je stupanj alkoholiziranosti koju ne može preživjeti svatko. O sposobnosti za upravljanje automobilom da i ne govorim. Čovjek u takvom stanju nema nikakvu mogućnost normalnog rasuđivanja, naglasila je Čubelić i slučaj nazvala "jednostavno užasom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!