19:02 / 25.08.2020.

Autor: E.L.S./HRT

Vratila se djevojčica Mila, dobro je

Foto: arhiva HRT

Foto: arhiva HRT

Foto: - / HRT

Za njezino je liječenje u samo nekoliko dana prikupljeno oko 40 milijuna kuna. Dobro se osjeća i situacija joj je stabilna.
Djevojčica Mila Rončević, koja se od travnja prošle godine liječila u Sjedinjenim Državama od teške zloćudne bolesti, vratila se u Hrvatsku.

Prije godinu i četiri mjeseca cijela je Hrvatska ispratila malenu Milu Rončević na liječenje u Philadelphiju. Za njezino liječenje nacija se ujedinila kao rijetko kada i u rekordnom roku prikupila oko 40 milijuna kuna, mnogo više nego što je bilo potrebno. Milin oproštajni poljubac sve nas je pogodio u srce.

- Mili se bolest povukla, Rončević: Optimisti smo
Vladimir Rončević: Mila je stabilno
Marin Rončević: Mila je dobro, čekamo transplantaciju
Vladimir Rončević: Mila još čeka transplantaciju, ali je stabilno

Nakon transplantacije koštane srži mali je organizam pobijedio, leukemija se povukla, a hrabra djevojčica napokon je stigla kući. Roditelji kažu, ona je i dalje u velikom riziku, slijede terapije i promatranja, ali ipak, velika je sreća za obitelj što se napokon vratila doma.

Milini roditelji ponovno zahvaljuju svima na pomoći i podršci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!