11:48 / 18.12.2018.

Autor: HRT

Vratile se Pume

-

-

Foto: - / -

Na posljednjoj etapi im se pridružio ministar obrane Damir Krstičević.
Nakon prijeđena 184 kilometra, pripadnici 2. mehanizirane bojne "Pume" Gardijske oklopno-mehanizirane brigade danas su završili svoju simboličnu hodnju - i vratili se u Varaždin.

Na posljednjoj etapi im se pridružio ministar obrane Damir Krstičević. Hod Puma organiziran je u čast poginulih hrvatskih branitelja i simbolizira povratak Puma u varaždinsku vojarnu. Pume su započele svoj hod prije sedam dana u Našicama."Iznimno sam sretan i zadovoljan jer ćemo biti sa obitelji i vratit se u matičnu potrojbu od kuda samo odlazili tijekom rata u operacije", kazao je desetnik 2. mehanizirane vojne "Pume" Zoran Brkić.

"Veoma puno mi znači poslije Domovinskog rata ovo mi najveći izazov u karijeri bio. Pogotovo za moju obitelj, djeca su mi u ovih 10 godina odrasla, ali sada ćemo opet biti zajedno svaki dan", kazao je stožerni narednik 2. mehanizirane bojne "Pume" Dalibor Škvarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!