Vrbovec: Postavljen vodotoranj težak 60 tona i visok 39 metara

19.07.2022.

13:46

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Postavljen vodotoranj

Postavljen vodotoranj

Foto: HTV / HRT

Nakon četiri mjeseca izgradnje vodotornja Gornjaka on je napokon postavljen. Težak je 60 tona, a visok 39 metara. Dio je to projekta regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagrebačke županije, vrijednog gotovo 5 milijuna kuna. Njime se želi osigurati kvalitetna pitka voda. 

Galerija
Postavljen vodotoranj, Foto: HTV/HRT
Postavljen vodotoranj, Foto: HTV/HRT

- Sama opskrbljenost grada Vrbovca je bila oko 60% pokrivenosti s vodoopskrbnom mrežom prije ovoga projekta. Ono što nam je cilj da na kraju projekta preko 80-85 % područja što Vrbovca što okolnim mjesta bude prekriveno vodoopskrbnom mrežom i da ljudima omogućimo pristup javnom vodoopskrbi, naglašava Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

- Pratimo kakva je situacija na terenu jer svaka mikrolokacija donosi svoje uvjete. Znači u petak i jučer je bilo vjetra, a danas se nadamo da će biti sve u redu, govori Nikola Rogoz, izvođač radova.

.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!