19:35 / 14.05.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Vrdoljak: HNS nije operativno bio uključen u proces stabilizacije Agrokora, niti je sudjelovao u izradi zakona

-

-

Foto: - / -

"Iako HNS nije operativno uključen u proces stabilizacije Agrokora, niti je sudjelovao u izradi zakona, od prvog dana imamo jasan stav".
Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak komentirao je u videoporuci ostavku potpredsjednice Vlade Martine Dalić riječima kako poštuje njezinu odluku da podnese ostavku i odluku premijera Andreja Plenkovića da je prihvati te kako HNS nije operativno uključen u proces stabilizacije Agrokora, niti je sudjelovao u izradi zakona o izvanrednoj upravi.

"U procesu restrukturiranja Agrokora ima radnji koje bacaju mrlju na sve dobro što je učinjeno za hrvatske radnike i hrvatske poduzetnike. Poštujem odluku potpredsjednice Dalić da podnese i premijera da prihvati ostavku", rekao je Vrdoljak.  Dodao je kako HNS nije sudjelovao u izradi lex Agokora ni u nagodbi.

"Iako HNS nije operativno uključen u proces stabilizacije Agrokora, niti je sudjelovao u izradi zakona, od prvog dana imamo jasan stav. U fokusu nam je uspješnost nagodbe, tj. spašavanje desetaka tisuća radnih mjesta u Belju, Vrbovcu, Dukatu, Francku, Vindiji, Krašu", istaknuo je te podsjetio a radnike čija radna mjesta ovise o sudbini i opstanku Agrokora.

Vrdoljak je istaknuo i važnost sutrašnjeg sastanaka vladajuće većine s povjerenikom za Agrokor na kojem će se razgovarati o nagodbi i "procesu o kojem ovise desetci tisuća radnih mjesta, cjelokupno hrvatsko gospodarstvo pa i nadolazeća turistička sezona".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!