17:04 / 09.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Vrdoljak: HNS sigurno neće izaći iz Vlade

-

-

Foto: - / -

Vrdoljak je najavio kako će HNS tražiti dodatne konzultacije, istaknuvši da se kriminal nikako ne može tolerirati.
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je kako će od premijera Andreja Plenkovića tražiti konzultacije i dodatne informacije nakon čega će artikulirati stav oko medijskih napisa o korespondenciji potpredsjednice Vlade Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na izradi tzv. lex Agrokora, ali i ustvrdio kako HNS sigurno neće izaći iz Vlade "jer to Hrvatskoj ne treba".

Izlazak iz Vlade sigurno se neće dogoditi jer to Hrvatskoj ne treba, ne treba ni zaposlenicima Agrokora, niti bilo kojoj drugoj gospodarskoj grani koja će realno destabilizacijom političkog prostora zaustaviti gospodarski rast, pad kreditnog rejtinga i sve što je dobro učinjeno, izjavio je Vrdoljak novinarima u Saboru.

Najavio je kako će HNS tražiti dodatne konzultacije, istaknuvši da se kriminal nikako ne može tolerirati. 

Upitan o e-mailovima koje je objavio portal Index, a vezani su uz komunikaciju ministrice gospodarstva Martine Dalić te ministra financija Zdravka Marića oko izrade lex Agrokora, Vrdoljak je odgovorio kako HNS nije sudjelovao u izradi tog zakona ni njegovu donošenju, odnosno da u vrijeme kada su bili upućivani ti e-mailovi HNS nije bio sastavni dio Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!