09:44 / 06.04.2018.

Autor: S.M./B.S.LJ./D.M./HRT

Vrdoljak: Imali smo odličan razgovor, koalicija je stabilna

-

-

Foto: - / -

Plenković je u Banske dvore stigao u pratnji Gordana Jandrokovića i Davora Božinovića. U Vladu je stigao i Predrag Štromar.
U Banskim dvorima sastali su održali premijer Andrej Plenković i prvi čovjek HNS-a Ivan Vrdoljak na temu izbora voditelja Ekspertne radne skupine za provođenje obrazovne reforme. Na sastanku su bili i Gordan Jandroković, Davor Božinović te Predrag Štromar.

"Imali smo konstruktivan razgovor, odličan. Razgovarali smo o više tema pa i oko ERS-a. Koalicija je stabilna", izjavio je nakon sastanka Ivan Vrdoljak. Nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Matko Glunčić voditi Ekspertne radne skupine za provođenje obrazovne reforme, ali je rekao da će Plenković za dan ili dva sazvati sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva. Tada bi se trebalo znati i tko će biti na čelu Povjerenstva, dodao je.  Nakon sastanka Vrdoljak je otišao na sastanak proširenog Predsjedništva HNS-a. Na sastanku je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Naime, premijer na mjestu voditelja želi državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja Matka Glunčića, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ga na tom mjestu ne želi. Prije je, na pitanje hoće li dati ostavku ako Glunčić bude izabran, kazala da on neće biti izabran. Jučer je izjavila da ona ne živi od politike, i da joj je cilj poboljšati sustav obrazovanja.

Divjak: Ja sam svoje već rekla, od toga ne odustajem

"Sve će biti dobro. Sto posto. Sve ćemo se dogovoriti. Bitno je da imamo konsenzus oko sveobuhvatne reforme koja je dobra za mlade i hrvatsku ekonomiju", kratko je rekao Plenković po dolasku u Banske dvore. Na pitanje kada će se održati sjednica Posebnog stručnog povjerenstva Plenković je ranije rekao kako će sjednica biti telefonska i da će se održati  - kad je on sazove. "Imamo vremena", rekao je Plenković. "Želim na početku naglasiti da imam stav da je politika suradnje nužna u Hrvatskoj. Želimo čuti druge ideje, želimo napraviti kompromise, želimo politiku uključivosti. Ono što sigurno nećemo dopustiti jest zaustavljanje reforme. Siguran sam da ćemo kao i dosad razgovorom postići dogovor i da će naša djeca biti pobjednici, jer će dobiti europsko obrazovanje", izjavio je Ivan Vrdoljak uoči sastanka.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!