18:41 / 17.04.2018.

Autor: HRT

Vrdoljak o Jeleniću: Siguran sam da će raditi stručno i profesionalno

-

-

Foto: - / -

Vrdoljak je uoči sastanka sa članovima zagrebačke gradske organizacije HNS-a rekao kako je Zagreb motor razvoja cijele Hrvatske, a jaki HNS u Zagrebu znak da i "glavni grad kreće u petu brzinu".
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je Vladin prijedlog da dosadašnji zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dražen Jelenić postane novi glavni državni odvjetnik te ocijenio kako se radi o osobi s dugogodišnjim iskustvom u Državnom odvjetništvu.

Siguran sam da će stručno i profesionalno raditi taj posao, rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare tijekom obilaska zagrebačke organizacije HNS-a.

Vrdoljak je uoči sastanka sa članovima zagrebačke gradske organizacije HNS-a rekao kako je Zagreb motor razvoja cijele Hrvatske, a jaki HNS u Zagrebu znak da i "glavni grad kreće u petu brzinu".

Poručio je kako očekuje od zagrebačkog HNS-a da ponudi konkretna rješenja u rješavanju problema otpada u Zagrebu i nizu drugih tema te da temu obrazovanja nametnu kao prva temu u Gradu Zagrebu. Nekoliko zagrebačkih škola ušlo je u eksperimentalnu pripremu reforme, ali to nije dovoljno. Mnoge druge županije su kandidirale mnogo više škola i očekuje da će pod inicijativom HNS-a obrazovanje postati prva politička tema i u Zagrebu, rekao je Vrdoljak dodavši kako je cilj njegova obilaska organizacija HNS-a pojasniti rezultate koji su postignuti u sklopu Vlade u prvih devet mjeseci i definirati prioritete u idućim godinama.

Ljudi potpuno razumiju našu odluku od prije devet mjeseci o ulasku u Vladu i politiku stabilizaciju sustava, rezultata u gospodarstva, podizanje rejtinga Hrvatske, rješavanje problema u Agrokoru, pokretanje reforme obrazovanja i dovođenje u učionice, ali ako ne isporučimo rezultat u sljedećim godinama prema hrvatskim građanima, to nam sigurno neće oprostiti. Zato je pred nama peta brzina HNS-a, Vlade, koalicije, zagrebačkog HNS-a s obrazovanjem kao prvim prioritetom, rekao je Vrdoljak.

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak upozorio je na problem nerješavanja pitanja otpada, nedovoljna ulaganja u školske objekte kao i na to da Zagreb ne koristi u dovoljnoj mjeri projekte koje država nudi jedinicama lokalne samouprave, poput energetsku obnove zgrada koje provodi Ministarstva graditeljstva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!