14:44 / 28.04.2018.

Autor: S.M./Hina

Vrdoljak volonterski savjetuje osječku Gradsku upravu

-

-

Foto: - / -

Kad netko s emocijom razmišlja da pomogne u politici onda se ne smije tražiti naknada, kazao je Vrdoljak.
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak volonterski će biti savjetnik osječke Gradske uprave, za razvoj, privlačenje investicija i unaprijeđenje suradnje s hrvatskom Vladom, rečeno je na konferenciji za novinare s koje je Vrdoljak poručio kako se reformski procesi u Hrvatskoj "moraju ubaciti u petu brzinu" te kako posebnu pozornost treba dati kreativnim industrijama.

Predsjedništvo HNS-a zaključilo je kako se reformski procesi u Hrvatskoj moraju "ubaciti u petu brzinu" te da odgovornost ozbiljne politike 21. stoljeća govori da moramo gledati nekoliko godina ispred, odnosno poticati kreativne industrije, poput dizajna, arhitekture, glazbene, filmske i kulturne industrije te posebno IT sektora, rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare. 

Smatra kako pokretanje i povezivanje kreativnih industrija ima smisla upravo u Osijeku, gdje uz postojeće, tradicionalne, HNS budući razvoj grada vidi upravo u kreativnim industrijama. Istaknuo je i da HNS, koji sudjeluje u osječkoj gradskoj vlasti, želi da u ovom mandatu Osijek postane iznadprosječno razvijeni grad, kako bi se ljude zadržalo na tim prostorima. 

Predsjednica osječkog HNS-a i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš izvijestila je kako je Vrdoljak prihvatio poziv da, kao volonter, bude savjetnik osječke Gradske uprave, za razvoj, privlačenje investicija i unaprijeđenje suradnje s hrvatskom Vladom. Ne smije biti naknade, ustvrdio je Vrdoljak na novinarski upit o navodnoj naknadi koju će za to primati.

Kad netko s emocijom razmišlja da pomogne u politici onda se ne smije tražiti naknada. Ovaj posao nema naknadu i nema nikakvog troška za grad Osijek, ima samo šansu da možda neke kontakte, iskustva ili dobre primjere iz Europe ili Hrvatske primjenimo u Osijeku, rekao je Vrdoljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!