12:33 / 04.02.2018.

Autor: HRT

Vremenski uvjeti se smiruju

-

-

Foto: - / -

Nakon jučerašnjeg obilnog snijega, stanje u promet danas je mnogo bolje.
Nakon jučerašnjeg obilnog snijega, stanje u prometu danas je mnogo bolje. Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sve skupine vozila.

Snijeg je prouzročio i probleme s električnom energijom. U Gorskom kotaru oni su samo djelomično riješeni, i dalje ih ima u Brodu na Kupi, oko Skrada, a najveći su u Vrbovskom i selu Vujnovići.

Dražen Mufić, gradonačelnik Vrbovskog, kazao je da su od petka brojna naselja u tom gradu bez električne energije. U šest od ukupno devet mjesnih odbora ima problema - Moravice, Lukovdol, Severin na Kupi i Gomirje. Situacija se postepeno normalizira, ali svaki put kada se dogodi neko nevrijeme, problemi su uvijek tu, rekao je. 

U selo Vujnovići donesen je agregat, a u ostalim mjestima nalaze se ekipe HEP-a. Na području Vrbovskog je osam ekipa i smatram da će danas situacija biti riješena, dodao je. Naglasio je da je niskonaponska mreža na tom području u lošem stanju i da će HEP ondje morati uskoro investirati kako se ovo ne bi događalo.

I u Lici se vremenski uvjeti smiruju, sva su kućanstva dobila električnu energiju. Ugaženog snijega još ima na lokalnim cestama pa se vozače poziva na oprez. Lika ceste trenutačno raspolažu s četiri tisuće tona soli i tri tisuće tona agregata te spremno dočekuju novi snježni val, koji je najavljen za nekoliko dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!