22:47 / 04.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Vrijedna donacija Caritasa Sambotelske biskupije

Posljedice potresa u centru Petrinje

Posljedice potresa u centru Petrinje

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Caritas Sambotelske biskupije donirao je u četvrtak građevinski materijal, prehrambene i higijenske potrepštine te igračke za djecu na potresom pogođenom području, izvijestio je Caritas Sisačke biskupije.


U priopćenju se naglašava kako Caritas Sambotel iz Mađarske pruža kontinuiranu pomoć potresu pogođenom području Sisačke biskupije. Ravnateljica tog Caritasa Mariette Tuczaine Regvari je istaknula kako su voljni uključiti se u izgradnju dvije montažne kuće za one koji su tijekom potresa ostali bez svojih domova.

Nakon posjeta distributivnom centru, gosti iz Mađarske posjetili su Osnovnu školu Braća Ribar kojoj su dostavili igračke za djecu. Riječ je o projektu Škola za školu koji je provela Katolička škola iz Šarvara, prema kojemu djeca prikupljaju igračke za svoje vršnjake u Hrvatskoj pogođenima potresom.

Gosti iz Mađarske posjetili su i dvije obitelji u Petrinjskoj ulici kojima je prije dva tjedna dostavljena donacija Mađarskog Caritasa u obliku dva stambena modula.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!