20:20 / 24.05.2021.

Autor: Marija Matoš/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Vrijedna donacija KBC-u Osijek

Četiri uređaja znatno će pomoći u brizi za nedonoščad

Četiri uređaja znatno će pomoći u brizi za nedonoščad

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Nakon Zagreba, Splita i Rijeke, Klub roditelja "Palčići" i Udruga "Dinamo, to smo mi", u sklopu projekta "Palčići za Hrvatsku" uručili su vrijednu donaciju i Kliničkom bolničkom centru Osijek. Četiri uređaja znatno će pomoći u brizi za tamošnju nedonoščad.

Radi bolje skrbi za palčiće osječkoj su Klinici za pedijatriju donirani transkutani bilirubinometar, intenzivni inkubator, uređaj za neinvazivnu ventilaciju te sustav za reanimaciju novorođenčadi.

- Sada imamo mogućnost da se nedonoščad ne odvaja od respiratorne potpore, nego da svi ti uređaji zajedno s njima od mjesta porođaja dolaze do nas na neonatalnu intenzivnu jedinicu, rekla je Mirna Sipl, dr. med./voditeljica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Osijek.

- Iskreno hvala udruzi Palčići i Klubu navijača Dinamo BBB što su osigurali ovako vrijednu i korisnu donaciju, ove vrhunske medicinske uređaje koji će zaista podići razinu zdravstvene zaštite za najmlađe bolesnike, rekao je prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, dr. med./pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, KBC Osijek.

Donacija je vrijedna 457 tisuća kuna.

- Vrijednost tih uređaja u kunama jest tolika, ali vrijednost uređaja je doista neprocjenjiva jer svaki od tih uređaja doniranih u ovim akcijama uistinu život znači, rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići".

- Drago mi je da se proširila na cijelu Hrvatsku, svjesni smo da su sve navijačke skupine i svi dobri ljudi se uključili i zato i jesmo uspjeli osigurati sredstva za još drugih bolnica i drugih uređaja, rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge "Dinamo to smo mi".

Zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji nabavit će se oprema za više od 20 hrvatskih rodilišta i tako pomoći u najvećoj borbi za najmanje heroje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!