14:41 / 16.12.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Vrijedna donacija KBC-u Split

Donacija KBC-u Split

Donacija KBC-u Split

Foto: HTV / HRT

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban uručio je ravnatelju KBC-a Split Juliju Meštroviću donaciju u visini od 600.000 kuna. - 450.000 kuna namijenjeno je Zavodu za transfuzijsku medicinu, a 150.000 Kliničkom zavodu za patologiju, sudsku medicinu i citologiju.

 Ravnatelj bolnice Julije Meštrović istaknuo je da situacija, kada je riječ o pandemiji i broju hospitaliziranih u KBC-u Split, još uvijek nije dobra.

- MI imamo i danas 184 bolesnika, 34 je na respiratoru, a troje je COVID-negativnih, ukupno 37. Pacijenata na respiratoru je manje, to je dobro, rastrećujuće, ali i dalje je 184 bolesnika puno, rekao je. 

Župan Blaženko Boban kazao je da je prije svega došao izraziri veliku zahvalnost djelatnicima KBC-a, istaknuvši da oni već gotovo 2 godine ne znaju za nedjelju, Uskrs, Božić, Novu godinu, jer su posvećenima  pacijentima koji dolaze u KBC.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!