16:05 / 02.01.2019.

Autor: A.H.Š./E.L.S./HRT

Vrijedna donacija za varaždinsku Opću bolnicu

-

-

Foto: - / -

Grad im je uručio 60 tisuća kuna čime će pokriti dio troškova za nabavu posebne lampe za operacijsku salu.
Već godinama Grad Varaždin bolnicu daruje na samom početku godine. Pomažu tako opremanju pojedinih odjela, a time i liječnicima i pacijentima. Treba ulagati u ljude i omogućiti im da rade u primjerenim i kvalitetnim uvjetima.

- Mladim liječnicima koji se vraćaju sa specijalizacije treba osigurati kvalitetne uvjete. To su ljudi koji su uložili puno truda, vremena i novaca u svoju edukaciju, koju su naučeni raditi s visokosofisticiranom i kvalitetnom opremom i jedino tako, prateći suvremene trendove možete se baviti suvremenom medicinom - izjavio je Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Današnjom donacijom pokrit će dio troškova za kupnju operacijske stropne lampe za odjel ortopedije i traumatologije.

Grad nastoji zadržati, ali i privući što više liječnika i to mahom ulaganjima u edukaciju, nabavu opreme i literature. Na korištenje su liječnicima dali i 4 gradska stana. Razmišlja se i o osnivanju vrtićkog odjeljenja u bolnici za djecu tamošnjih zaposlenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!