19:41 / 27.04.2021.

Autor: Martina Klaić/Dnevnik/IMS/HTV/E.P.C.

Vrijedne donacije za Banovinu

Vrijedne donacije za Banovinu

Vrijedne donacije za Banovinu

Foto: HTV / HRT

Na Banovinu i dalje pristiže pomoć. Vrijednu donaciju građevinskog materijala za sedam obitelji s područja Gline i Petrinje donirala je vojvođanska vlada. Stiže i pomoć za obnovu škola.  

- Došli smo kao komšije, kako se kaže u Hrvatskoj susedi, jer je ovo nesreća u kojoj moramo pokazati solidarnost, u kojoj moramo pokazati prisustvo zajedničke energije da unesrećenima pomognemo, izjavio je predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.


Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac napominje da se vrijedna donacija donira za sedam obitelji - četiri na području Petrinje i tri na području Gline.

Obećana je pomoć u obnovi objekata javne namjene poput crkve, škole, vrtića.


- Uručili smo jedan katalog zapravo tih projekata, u kojem se mogu naći određeni primjeri ili poticaji za obnovom, izjavio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, koji se sastao s izaslanstvom iz Vojvodine.
U potresu oštećena sisačka osnovna škola

U potresu oštećena sisačka osnovna škola

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

Zagrebački učenici pomažu u obnovi sisačke osnovne škole


Obnovu čeka pusta i razrušena sisačka Osnovna škola Ivana Kukuljevića.


Zagrebački osnovnoškolci pokrenuli su humanitarnu akciju "Val dobrote" kojom žele pomoći u obnovi.


- Sakupili smo 23 645 kuna za obnovu škole i želimo da se ovaj val dobrote širi i dalje, izjavio je Žarko Ćorić, ravnatelj OŠ Vjenceslava Novaka u Zagrebu.

Pomogli su zagrebački osnovnoškolci i ne samo novcem.


- Naši učenici su radili i čestitke, pisali pisma i ukrasili te svoje paketiće. Tu je bilo i slatkiša, uvijek se našla i neka igračkica kako bi razveselili svoje prijatelje, kaže učiteljica Sunčica Sosić iz zagrebačke škole.


- Sve ovo što dobivamo i što smo dobili i u ovoj akciji ide na naš žiro račun. Sigurno će nam jako dobro doći kada kada škola bude obnovljena, izjavila je Željka Birač, ravnateljica OŠ Ivana Kukuljevića Sisak.Za obnovu treba mnogo. Zato se "Val dobrote" širi na sve hrvatske odgojno-obrazovne ustanove.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!