16:09 / 02.11.2018.

Autor: I.M./HRT

Vrijeme Dalmatinske zagore tek dolazi

-

-

Foto: - / -

Među gostima je najviše Skandinavaca, Britanaca, Nijemaca, Francuza i Poljaka. Osim boravaka u prirodi, uživaju u domaćim sirevima, kruhu ispod peke, povrću na žaru, biftekima uz dodatke biokovskih trava.
Dalmatinska zagora ovogodišnje je najuspješnije ruralno odredište. Posve zasluženo. Jer, riječ je o području toliko bogate povijesti, kulture, prirodnih ljepota, gastronomije i enologije da se za svakoga može naći ponešto - od zanimljivih manifestacija do aktivnoga odmora.

Potražnja za smještajem, i to najviše u luksuznim kućama za odmor ne jenjava. Zagora, pa tako i grad pršuta i vina, Vrgorac, godinama već bilježi neprekinuti rast i dolazaka i noćenja. Vrijeme Dalmatinske zagore, prema svemu sudeći, tek dolazi.

Među gostima je najviše Skandinavaca, Britanaca, Nijemaca, Francuza i Poljaka. Osim boravaka u prirodi, uživaju u domaćim sirevima, kruhu ispod peke, povrću na žaru, biftekima uz dodatke biokovskih trava. 

Posjetili smo vrgorački pogon u kojem se na godinu proizvede i 5 000 komada vrhunskoga dalmatinskog pršuta. Od domaće sirovine, prema tradicionalnoj recepturi, ali uz suvremenu proizvodnu tehnologiju. 

Opširniju reportažu pogledajte večeras u našoj emisiji Turizam.hrt.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!