09:30 / 09.09.2018.

Autor: Hina/HRT

Vrljika - u noći razina vode porasla za pet centimetara

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na glavnom izvorištu Opačac razina vode porasla je za pet centimetara.
Vodostaj rijeke Vrljike nastavlja se normalizirati, u noći sa subote na nedjelju na glavnom izvorištu Opačac razina vode porasla je za pet centimetara, doznaje se u nedjelju ujutro od gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića.

- Budalić u Dnevniku 3: Vraća se voda u Vrljiku

"Porast vodostaja za pet centimetra na izvorištu Opačac službeni je podatak koji sam dobio od Hrvatskih voda," rekao je Budalić za Hinu, dodajući kako je to važno za očuvanje biljnog svijeta i riba koje žive u Vrljici.

Naglo opadanje vodostaja Vrljike dogodilo se nakon što je u petak navečer imotsko područje pogodio potres s epicentrom u BiH, između Čitluka i Posušja. U Hrvatskoj se osjetio u širem području od Sinja do Makarske. Magnituda mu je iznosila je 3,7 prema Richteru.

Slične pojave na imotskom području događale su se i prijašnjih godina nakon potresa. U svibnju 2004. Vrljika se nakon potresa na nekoliko sati 'povukla' u utrobu zemlje, ali se ubrzo i 'vratila'.

Gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić jučer je za Dnevnik 3 izjavio da
nema ugroze biljnog svijeta u V rljici niti uginuća endemske pastrve:Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!