15:47 / 27.02.2019.

Autor: Ivana Brailo Drnas/I.H./HRT

Vrtić koji uvodi poslijepodnevne i smjene vikendom

-

-

Foto: - / -

U gradu koji živi od turizma rijetko tko ima posao s radnim vremenom od osam do 16. Zaposlenim roditeljima stoga je poseban izazov organizirati čuvanje djece vikendom ili poslijepodne, nakon zatvaranja vrtića.
U Dubrovniku će roditelji svoju djecu od 1. travnja moći ostaviti u vrtiću i poslijepodne te subotom. Dio je to 14 milijuna kuna vrijednog projekta "Grad za djecu", koji je financiran isključivo europskim novcem.

U gradu koji živi od turizma rijetko tko ima posao s radnim vremenom od osam do 16. Zaposlenim roditeljima stoga je poseban izazov organizirati čuvanje djece vikendom ili poslijepodne, nakon zatvaranja vrtića. I zato se to mijenja od 1. travnja.

- U Gradu Dubrovniku, u Dječjim vrtićima Dubrovnik, bit će zaposleno novih 40-ak ljudi, što odgajatelja, što stručnih suradnika, što tehničkog osoblja. Također, otvorit će se, osim produljenog radnog vremena, i radna subota, kazala je ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać.

Cijeli projekt "Grad za djecu" financiran je europskim novcem. 14 milijuna kuna namijenjenih dječjim vrtićima bit će, među ostalim, iskorišteno za njihovo opremanje te dodatnu edukaciju odgojitelja. Gradski čelnici najavljuju i da više neće biti lista čekanja.

Predstavnici vrtića ovaj se tjedan sastaju s roditeljima. Kako će smjenski rad vrtića biti realiziran, na kraju ipak ovisi o njihovim potrebama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!