Vrtić u Gornjem Jesenju - finaciran iz Programa ruralnog razvoja

23.06.2023.

16:50

Autor: HRT/D.M./Hina

Ministrica Vučković

Ministrica Vučković

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

U Gornjem Jesenju u petak je otvoren dječji vrtić financiran iz EU Programa ruralnog razvoja s 983 tisuće eura, jedan od 17 izgrađenih u sklopu tog programa u Krapinsko-zagorskoj županiji dok ih je više od 200 izgrađeno širom Hrvatske.

- Tijelo koje upravlja i koordinira ovim programom je Ministarstvo obrazovanja i čini mi se da je iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti na području Krapinsko - zagorske županije uloženo otprilike 10,4 milijuna eura za 15 projekata predškolskih ustanova, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je danas otvorila novoizgrađeni vrtić.

 Što se tiče vrtića riječ je o kapitalnom projektu s čijom se realizacijom krenulo 2019. godine, a kako je istaknuo načelnik Jesenja Dario Cvrtila od Ministarstva poljoprivrede osiguran je iznos od 7,4 milijuna kuna.

- S obzirom na to da su se prilikom izgradnje pojavili određeni problemi ukupna investicija s današnjim danom iznosi oko 12,6 milijuna kuna. Sam vrtić projektiran je za tri odgojne skupine odnosno ukupno 52 djece, s mogućnošću otvaranja i četvrte skupine, rekao je Cvrtila napomenuvši kako je do otvorenje vrtića u Jesenju, 36-ero mališana s područja općine pohađalo dječje vrtiće na području Krapine.

- Sada možemo s ponosom reći da svako dijete u Jesenju ima mjesto u vrtiću, poručio je načelnik Cvrtila.

 Osim na otvorenju vrtića ministrica Vučković je bila i na svečanoj sjednici Općine Jesenje koja ovih dana obilježava Dan općine. Tom je prilikom Vučković naglasila da je ukupno na području Krapinsko-zagorske županije uloženo 87 milijuna eura iz Programa ruralnog razvoja, od toga je do današnjeg dana isplaćeno 72 milijuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!