13:50 / 06.04.2021.

Autor: T.V./Studio 4/HRT

Vučetić: Ako dođem na vlast, odlaze svi koji su došli političkom voljom

Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika Zadra koalicije "Srcem za Zadar"

Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika Zadra koalicije "Srcem za Zadar"

Foto: HTV / HRT

Pred kampanja i osluškivanje volje birača prije izbora za gradonačelnika Zadra - teme su kojima su zaokupljeni manje-više svi kandidati za šefa Donatova grada. Kao jedan od ozbiljnih pretendenata za tu funkciju ističe se Marko Vučetić bivši saborski zastupnik i nezavisni kandidat kojeg podržava pet stranaka na čelu sa SDP-om. Gostujući u Studiju 4 poručio je "svima koji upravljaju poduzećima, segmentima i sektorima života grada Zadra i koji su političkom voljom došli, voljom podržavanja HDZ-a, da trebaju očekivati da će s tog mjesta i otići ako dođe na vlast".


- Kad netko zauzme i dođe na neku političku funkciju, nužno je smijeniti sve one kadrove koji su provodili dotadašnje beživotne politike, rekao je kandidat za gradonačelnika Zadra koalicije "Srcem za Zadar" Marko Vučetić gostujući u Studiju 4 na HTV 4.

Vučetić je naveo da nitko na ovim izborima ne bi trebao biti nezainteresiran i hladan, jer građani godinama žive u laži i lažnim obećanjima koju pokušavaju razumjeti. Naveo je da grad treba destigmatizirati kao grad koji je utvrda HDZ-a i da pripada Božidaru Kalmeti. Nema afirmacije gradskog života bez antihadezeovskog pokreta, poručio je Vučetić.

Osvrnuo se i na to što očekuje koji će ga birači podržati. Vučetić je rekao da treba motivirati sve birače i one koji izlaze na izbore i koji nisu izlazili. Naveo je da računa i na nezadovoljne HDZ-ove birače, te ustvrdio da u Zadru nije bio niti jedan gradonačelnik koji je djelovao na dobro grada već su svi oni promovirali stranačke politike,

Ustvrdio je da nije član niti jedne strane.

- Nisam bio član niti jedne stranke, iako se HDZ zadnjih dana upire dokazati da sam bio član mnogih stranaka, rekao je Vučetić.

O tome kako se našao u lijevoj političkoj opciji Vučetić je odgovorio kako je oduvijek pripadao pokretu ili političkim opcijama koje su zainteresirane za socijalnu pravdu i solidarnost, no da ne može djelovati unutar stranačkih struktura. Nisam protiv političkih stranaka, ali moj put je nezavisan, svojim djelovanjem ukazujem da je čovjek bitniji od struktura, rekao je Vučetić gostujući u programu HTV4.

Poručio je svima koji upravljaju poduzećima, segmentima i sektorima života grada Zadra i koji su političkom voljom došli, voljom podržavanja HDZ-a, da trebaju očekivati da će s tog mjesta i otići ako dođe na vlast.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!