Vučko pomaže Zagiju - podrška Zagrebu sa svih strana

22.03.2020.

20:05

Autor: V.K./D.M./Hina/HRT

Foto: Facebook, @Zagreb

Foto: Facebook, @Zagreb

Foto: - / -

Slovenija šalje hitnu pomoć. Iz Sarajeva stiže fotografija u plavo obojane gradske Vijećnice uz natpis 'Sa ❤ Zg'. U Beogradu su za Zagreb pjevali.
Zagrebu stiže podrška. Slovenija šalje hitnu pomoć. Iz Sarajeva stiže fotografija u plavo obojane gradske Vijećnice uz natpis 'Sa ❤ Zg', ilustraciju izrađuje i šalje i Midhat Kapetanović. U Beogradu su za Zagreb pljeskali.

Vučko pomaže Zagiju

Poznati BiH arhitekt, konceptualni umjetnik i dizajner Midhat Kapetanović napravio je ilustraciju Vučko pomaže Zagiju nakon potresa.Sarajevo voli Zagreb Znamenita sarajevska Vijećnica u nedjelju navečer označena je porukom potpore i prijateljstva glavnog grada Bosne i Hercegovine Zagrebu nakon što ga je pogodio razorni potres. Stiliziranim znakovljem te crvenom, bijelom i plavom bojom na pročelju građevine koja je svjetski poznati simbol ispisana je poruka "Sarajevo voli Zagreb".- Glavni grad BiH poručuje Zagrepčanima i cijeloj Hrvatskoj da su večeras u našim mislima i molitvama. Ovi teški izazovi s kojima se suočavamo osnažit će naše prijateljstvo i produbiti saradnju, napisao je sarajevski gradonačelik Abdulah Skaka.


Za Zagreb se sinoć pljeskalo - i u Beogradu te Novom Sadu.


Slovenija šalje hitnu pomoć Zagrebu

Slovenska vlada donijela je odluku o slanju u Zagreb hitne pomoći zbog snažnog potresa koji je u nedjelju ujutro pogodio glavni grad Hrvatske i okolicu, potvrdio je u izjavi za novinare slovenski ministar obrane Matej Tonin. Radi se o deset opremljenih  šatora u kojima se može smjestiti do 80 osoba, sa 60 postelja, isto toliko vreća za spavanje i 20 grijalica.

Riječ je o doprinosu Slovenije u okviru pomoći koju je Hrvatska zatražila u okviru europskog mehanizma civilne zaštite, a iz državnog skladišta pričuvi će pomoć prema Hrvatskoj krenuti još večeras. Solidarnost i spremnost da pomognu još jutros je izrazilo više ministara u vladi premijera Janeza Janše koji je u telefonskom razgovoru s premijerom Plenkovićem, a na isti je način reagirao i slovenski predsjednik Borut Pahor.

Čakovečka bolnica ponudila pomoć zagrebačkim zdravstvenim ustanovama

Županijska bolnica Čakovec ponudila je pomoć zdravstvenim ustanovama na području Zagreba kojeg je pogodio jak potres. U dopisu koji je u nedjelju upućen zagrebačkim bolnica i klinikama, Županijska bolnica Čakovec poručila je kaki vjeruje da "smo zajedno snažniji i da ćemo iz ovoga izaći samo jači i jedinstveniji.

Austrijski političari izrazili solidarnost s Hrvatskom Stoijomo uz vas, poručili su austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen, kancelar Sebastian Kurz i drugi austrijski političari u porukama solidarnosti i potpore Hrvatskoj povodom potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu. "Stojimo uz Vas"  napisali su na hrvatskom jeziku na svojim Facebook stranicama  austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen i austrijski kancelar Sebastian Kurz.

Potres je potresao Hrvatsku i njezin glavni  grad Zagreb. Suosjećam sa svima koji su pogođeni u ovoj teškoj situaciji. Jako je važno da sada, kao europska zajednica, pomognemo našim susjedima. "Stojimo uz vas! istaknuo je austrijski predsjednik Van der Bellen. S obzirom na jak potres u Zagrebu, Grad Beč će ponuditi pomoć i potporu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!