16:40 / 14.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Vukas: Moraju biti pronađeni pojedinci koji su ugrozili istragu o aferi Janaf

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vukas je rekao da članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nisu zadovoljni što je došlo do curenja informacija, ali da jesu odgovorima nadležnih institucija.
Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas rekao je kako pucanje mjera vezano uz koruptivnu aferu "Janaf" nije ubrzalo prekid istrage, poručivši da moraju biti pronađeni i kažnjeni pojedinci koji su ugrozili tu istragu.

- Milanović: Dva moguća izvora curenja - policija i DORH, sumnjam na DORH   
- Što se događalo iza kulisa kluba Dragana Kovačevića?   
- Afera "Janaf" i dalje u središtu političkog života   

- Ono što smo čuli od pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova, DORH-a i Sigurnosno-obavještajne agencije jest da je prekidom samih istražnih radnji taj proces doveden do kraja i da je rješenje o istrazi bilo napisano. Pucanje mjera, koje svakako nije dobro na neki način, nije ubrzalo prekid istrage... Već je rješenje bilo napisano i to je ono što je bitno, rekao je Vukas novinarima nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u Saboru.

Naveo je i kako su na Odboru tražili da MUP i DORH provedu sve radnje da se detektiraju sve osobe koje su pustile van informacije i da se takve stvari više ne događaju.

Poručio je i da su na sjednici od predstavnika MUP-a i DORH-a čuli rezime o toj istrazi - da je rađena 10 mjeseci i da za to vrijeme nije došlo do pucanja mjera i sl.

Vukas je rekao i da članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nisu zadovoljni što je došlo do curenja informacija, ali da jesu odgovorima nadležnih institucija jer je 10 mjeseci taj izvid bio tajan.

- Nismo zadovoljni da su mjere pukle 10 sati prije uhićenja Dragana Kovačevića i ostalih, i to je ono što je u cijelom postupku sporno, naglasio je.

Na novinarski upit ima li potrebe za osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva o tom slučaju korupcije, Vukas je rekao kako smatra da to nije gotovo dok se ne nađe pojedinac koji je te informacije proslijedio.

- Bit današnjeg sastanka je da pojedinci koji su ugrozili 10-mjesečni rad moraju biti pronađeni i kažnjeni, rekao je  Vukas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!