Vukmirić: Aglomeracije će biti realizirane unatoč poskupljenju materijala

02.08.2022.

14:10

Autor: T.V./HRT/Hina

Davor Vukmirić

Davor Vukmirić

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Projekti aglomeracije na području Hrvatske, ukupne vrijednosti 25 milijardi kuna, bit će završeni u predviđenim rokovima unatoč poskupljenju materijala, izjavio je u utorak zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Vukmirić je obilazeći radove na Aglomeraciji Koprivnica istaknuo da se taj i slični projekti susreću s problemima nabave materijala i rastom njihovih cijena, ali unatoč tome nalaze se rješenja kako niti jedan od projekata ne bi prekoračio zadane rokove.

Što se tiče Aglomeracije Koprivnica, koja osim grada obuhvaća i okolne općine, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je do sada obavljeno 50 posto radova. Svjestan da građani negoduju zbog raskopanih ulica, molio ih je za još malo strpljenja, jer trebalo je vremena da se postavi nešto više od 48 kilometara kanalizacijskih cjevovoda.

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras najavio je da će ukupno na širem području Koprivnice do kraja 2023. biti postavljeno 100 kilometara cijevi. Vrijednost do sada izvedenih radova iznosi 100 milijuna kuna.

- Do kraja projekta, odnosno u idućih godinu i pol dana, gradit ćemo točkaste građevine, to jest retencijske bazene i crpne stanice, kaže Petras.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!