14:14 / 24.05.2019.

Autor: HRT

Vukovar dobio suvremeno pristanište na Dunavu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ima 140 vezova za čamce i druga plovila za sport i rekreaciju. Sastoji se od vodnog prostora za vez plovila, pontona, sidrenog sustava i pristupnog mosta s postojeće obaloutvrde.
U Vukovaru je otvoreno komunalno pristanište "Marina", smješteno uz desnu obalu Dunava, sa 140 vezova za čamce i druga plovila za sport i rekreaciju. Sastoji se od vodnog prostora za vez plovila, pontona, sidrenog sustava i pristupnog mosta s postojeće obaloutvrde.

Projekt je financiran odlukom hrvatske Vlade, a za tu je namjenu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdvojilo 8,75 milijuna kuna, dok je pola milijuna osigurao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Najavio je kako će se do kraja godine raspisati natječaj za gradnju vukovarske obilaznice, vrijedan 200 milijuna kuna, dok će oko 150 milijuna kuna biti uloženo u obnovu vukovarskih nerazvrstanih cesta.

- Drago mi je da smo danas u Vukovaru razgovarali i o provedbi europskih projekata, ali i o onome što se mora planirati, posebice kada govorimo o koridoru 7, Luci Vukovar i svemu što je važno isplanirati za sljedeće razdoblje, kazala je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac. Dodala je da slijedi i provedba Intervencijskog plana za grad Vukovar u iznosu od 170 milijuna kuna te projekta Arheološkog parka Vučedol.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio je da je riječ o važnom ulaganju za grad Vukovar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!