13:16 / 24.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Vukovar: Izliječeno prvih pet pacijenata

-

-

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno je 39 oboljelih. U protekla 24 sata testirano je 38 osoba, a do sada ukupno 775.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom protekla 24 sata dvije osobe su pozitivne na koronavirus, a ozdravilo ih je pet. Riječ je o prvim izliječenim pacijentima u toj županiji, izvjestio je Stožer civilne zaštite.

-
Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije   

Po jedna izliječena osoba je iz Nuštra, Vukovara i Posavskih Podgajaca, a dvije su iz Vinkovaca.

Sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno 39 oboljelih. U protekla 24 sata testirano je 38 osoba, a do sada ukupno 775.

Od ukupnog broja pozitivnih na koronavirus u županiji je pozitivno 12 zdravstvenih radnika od čega tri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 270 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nije zaprimljena niti jedna prijava o kršenju samoizolacije.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Vukovara Marijan Pavliček najavio je kako se u skladu sa zaključcima Vlade od ponedjeljka u Vukovaru ponovno uvodi javni gradski prijevoz te otvara gradska knjižnica, muzeji i prodavaonice izvan trgovačkih centara.

Građani će još biti obaviješteni o pojedinostima i provedbi blažih mjera, rekao je Pavliček i pohvalio građane Vukovara što, kako je dodao, jako malo ili gotovo nikako ne krše mjere samoizolacije i zabranu javnog okupljanja.

Po njegovim riječima, u COVID-19 vukovarskoj ambulanti na dan se testira desetak osoba među kojima prednjače djelatnici domova za starije i nemoćne, čime se pokušava spriječiti ulazak virusa u te ustanove. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!