Milanović Vukovarcima: Postavite si visoke ciljeve

03.05.2023.

Zadnja izmjena 20:46

Autor: HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Svečanom sjednicom vukovarskog Gradskog vijeća, kojoj je nazočan bio i predsjednik Republike Zoran Milanović, u Vukovaru je obilježen Dan grada gdje je bilo riječi daljnjim ulaganjima, a Milanović je poručio Vukovarcima da si postave visoke ciljeve.

Vukovarski gradonačelik Ivan Penava poručio je da Grad Heroj, simbol obrane i stvaranja Hrvatske, još muče ratne rane, no odlučan je u stvaranju bolje budućnosti.


Milanović u Vukovaru: Korupcija i pohlepa prema javnom novcu uništava povjerenje u vlast kao ništa drugo


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara na kojoj je, čestitajući Vukovarkama i Vukovarcima Dan Grada i njegovog zaštitnika sv. Filipa i Jakova, poručio da si postavljaju visoke ciljeve jer su ih sposobni i ostvariti.


Na početku prigodnog obraćanja predsjednik Milanović rekao je da ovom prilikom neće govoriti o Domovinskom ratu osvrnuvši se samo na mirnu reintegraciju ocijenivši je „pametno i inteligentno koncipiranom i provedenom” jer nitko u tom procesu nije stradao. Govoreći o borbi za hrvatsku državu kroz povijest, o kojoj se često govori kao o ostvarenju tisućljetnog sna, rekao je: “Činjenica je da je to bio ultimativni cilj – hrvatska država. Ljudi se ovdje nisu borili za integracije – Europsku uniju, NATO, OECD, Vijeće Europe - niti su se borili protiv toga. Nacionalna država je bio cilj. On se može ostvariti s mnogim sredstvima, ne baš s apsolutno svim sredstvima jer ni u toj borbi nije dopušteno apsolutno sve, postoje zakoni ljudskosti, poštenja, božji zakoni, nešto što se ne smije nikada pogaziti, ali to je bio cilj”.

- Postavite si visoke ciljeve i pokušajte izvući svaki euro iz Europske unije, poručio je Milanović. 

Gradskim vlastima je poručio i da budu surovi prema bilo kojem obliku korupcije te da više nikada ne bude potrebe da se kaže "Pomozite Vukovaru".

- Nadam se i da će politika i ovdje više poprimiti regionalne tonove i da ćete napredovati, kazao je.

Osim predsjednika Milanovića na svečanoj sjednici govorili su predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i izaslanik predsjednika Vlade RH Zvonko Milas te saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Nikola Mažar.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, koji je uoči svečane sjednice kao izaslanik Predsjednika Republike položio vijenac u spomen na poginule, nestale, ubijene i umrle hrvatske branitelje Vukovara kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!