Vukovar: Požari u pekari i kući, šteta na desetke tisuća eura

27.02.2023.

10:08

Autor: M.M./Hina/HRT

Vukovar: Požari u pekari, pomoćnoj prostoriji i kući, šteta na desetke tisuća eura

Vukovar: Požari u pekari, pomoćnoj prostoriji i kući, šteta na desetke tisuća eura

Foto: Ilustracija/Branimir Bradaric / Pixsell

Tri požara na građevinskim objektima, odnosno u pekari, pomoćnoj prostoriji i u kući, gorjela su tijekom proteklog vikenda na području Vukovarsko-srijemske županije. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća eura.

Vukovarsko-srijemska policija u ponedjeljak je priopćila kako je prošlog petka, uslijed kvara na električnim instalacijama rashladne vitrine, u Vukovaru izbio požar u poslovnom prostoru pekare u vlasništvu 52-godišnjaka.

Istoga dana navečer u Vinkovcima je izbio požar prilikom dimljenja mesa u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće, kada se plamen s improviziranog ložišta proširio na unutrašnjost i krovište te prostorije, a potom i na vanjski zid te dio krovišta kuće 53-godišnjaka.

Prijenos toplinske energije s dimnjaka na drvenu oblogu zida uzrok je trećeg požara koji je buknuo u subotu u prostoriji obiteljske kuće 19-godišnjaka u Vukovaru.

Pripadnici vukovarske javne vatrogasne postrojbe ugasili su požar prije nego se proširio na druge prostorije kuće.

Ni u jednom od ova tri požara nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća eura.

O okolnostima utvrđenima očevidima požara policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo posebnim izvješćima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!