15:07 / 01.03.2021.

Autor: Hina/V.G.

Vukovar: Siromašnijim umirovljenicima 500 kuna pomoći

Umirovljenici/Ilustracija

Umirovljenici/Ilustracija

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je u ponedjeljak mjeru "Grad koji brine" u sklopu koje će umirovljenicima s primanjima manjim od 2.500 kuna biti isplaćena jednokratna novčana pomoć od 500 kuna.

- To je, uz božićnice, još jedna mjera kojom nastojimo podići kućni budžet i pomoći našim umirovljenicima premostiti teži financijski period u godini - izlazak iz zimskog razdoblja. Dugo smo planirali na koji način izvesti ovu mjeru te smo se odlučili na oblik prema kojemu svi umirovljenici s mirovinom do 2500 kuna dobiju od Grada Vukovara 500 kuna, kazao je gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za novinare.

Poručio je kako je ovakvu mjeru moguće provesti jer u gradskom proračunu ima novca za njezinu provedbu.

Po riječima zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka, Grad Vukovar i na druge načine pomaže vukovarske umirovljenike.

- Osiguravali smo im odlazak u Bizovačke toplice, a svake godine organiziramo i podjelu božićnica koje ovise o mirovinskom cenzusu. Za besplatni javni gradski prijevoz umirovljenika godišnje izdvajamo oko 1,6 milijuna kuna, naveo je Pavliček.

Jednokratnu novčanu pomoć od 500 kuna, za koju je u vukovarskom Gradskom proračunu osigurano 1,5 milijuna kuna, vukovarski umirovljenici, koji na nju imaju pravo, moći će podignuti u poslovnici FINA-e od 5. ožujka do 30. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!