14:21 / 07.02.2022.

Autor: HRT/Hina

Vukovar sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

Energetska obnova

Energetska obnova

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Grad Vukovar sufinacirat će energetsku obnovu obiteljskih kuća u Vukovaru s dodatnih 10 posto prihvatljivih troškova, najavio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno se prijavilo 218 prijavitelja s područja grada Vukovara.

S dodatnih 10 posto Grad Vukovar će sufinancirati one mjere koje Fond za zaštitu okoliša i eneregetsku učinkovitost sufinancira sa 60 posto, za što su u proračunu Grada Vukovara osigurana sredstva u iznosu od dva milijuna kuna.

Od 2015. godine do danas za ovu namjenu izdvojeno je 4,6 milijuna kuna te je do sada energetski obnovljena 161 kuća na području našega grada, a uz izravnu uštedu na kućnim budžetima naših sugrađana, ovakav vid zajedničke suradnje omogućuje nam zdravije i ugodnije uvjete življenja, ostvarenje značajnih energetskih ušteda te ljepše ulice našega grada, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Pročelnik gradskog Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig rekao je da gradska uprava stoji na raspolaganju za pomoć građanima pri prijavama na javni poziv.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!