Vukovar: Tretmani protiv razmnožavanja komaraca

25.05.2023.

10:49

Autor: V.K./HRT/Hina

Tretmani protiv razmnožavanja komaraca

Tretmani protiv razmnožavanja komaraca

Foto: - / Shutterstock

Grad Vukovar je do sada proveo pet larvicidnih tretmana kako bi se u vodama smanjila mogućnost razvoja i razmnožavanja komaraca, a u planu je provođenje još njih osam, svakih 10 do 15 dana, priopćili su u četvrtak iz Grada Vukovara.

Provođenje mjera suzbijanja komaraca na području Vukovara započelo je još početkom travnja a 19. svibnja započelo je suzbijanje komaraca tretmanima sa zemlje.

S obzirom na nepovoljnu godinu koja je uzrokovana visokim vodostajem Vuke, nepovoljnim vremenskim uvjetima i čestom kišom te nakon toga visokim temperaturama, u prva tri dana tretmani su se provodili na žarištima.

Riječ je o području Adice, Lušca, Budžaka i Priljeva, odnosno, području oko Vuke, starog korita Vuke i Bobotskog kanala, dok su se druga dva dana sa zemlje suzbijali komarci na području cijeloga grada, navode iz gradske Uprave.

Predviđeno je i daljnje redovno provođenje larvicidnih te adulticidnih tretmana sa zemlje, a osigurana su i dva tretmana iz zraka.

Grad Vukovar, kažu, kao i svake godine, i sada ulaže značajne napore i sredstva u suzbijanje komaraca te pozivaju građane na strpljenje jer za valjani i potpuni učinak tretmana nije dovoljno tretiranje samo jednog područja, već i onih okolnih.

Bude li potrebe Grad Vukovar će radi zaštite građana i ostvarivanja normalnih uvjeta života pomoć u procesu suzbijanja komaraca zatražiti i od županijske i državne vlasti, poručuju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!