Vukovar: Vladajući napustili sjednicu, nedostajao im jedan vijećnik

22.12.2021.

22:30

Autor: HRT/Hina

Nakon sjednice vukovarskog Gradskog vijeća

Nakon sjednice vukovarskog Gradskog vijeća

Foto: Dnevnik / HTV

Sjednica vukovarskoga Gradskog vijeća prekinuta je u srijedu jer se poslije stanke na nju nisu vratili vijećnici vladajućih Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i Željko Sabo budući da im je za izglasavanje jedne točke nedostajao glas vijećnika suverenista koji nije bio na sjednici.

Vijećnici su prihvatili zapisnik s prošle sjednice Gradskoga vijeća i izvješće o stanju u prostoru grada Vukovara, nakon čega je trebalo glasovati o odluci o imenovanju direktora trgovačkog društva VURA d.o.o., ali je rezultat glasovanja bio izjednačen. Odluku je, naime, prihvatilo devet vijećnika vladajućih, a isto toliko bilo je suzdržanih glasova oporbe.

Vladajući su zatražili stanku jer na sjednici nije bio jedan njihov vijećnik, no nakon stanke na nju se nisu vratili te je ona prekinuta.

Mažar (HDZ): Nazočili smo sramoti... Vukovarci ne zaslužuju takvu vlast

- Nazočili smo sramoti gdje su predsjednik Gradskoga vijeća i vijećnici većine napustili Gradsko vijeće, napustili građane Vukovara i sve one koji su ih birali i izabrali da zajedno s nama donose zakone i odluke od bitnosti i važnosti za svakodnevni život građana. Napustili su sjednicu bez ikakvog objašnjenja. Ovo je najružnija poruka i Vukovar i Vukovarci ne zaslužuju takvu vlast, komentirao je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, saborski zastupnik Nikola Mažar.

Razočaran postupkom većine, posebice predsjednika Gradskog vijeća Željka Sabe, bio je i vijećnik HNS-a Nenad Bučko.

- Toliko o njegovom djelovanju, političkoj dosljednosti i svemu što je radio. Ovo je vjerojatno kraj političkog djelovanja Željka Sabe, koji nije našao za shodno da pojasni što se događa, zašto nema toga jednoga vijećnika i slično. U Vukovaru se nastavlja cirkus pa makar i za blagdane, rekao je Bučko.

Gradsko vijeće Vukovara ima 19 članova od kojih Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Nezavisna lista Željka Sabe imaju 10 vijećnika. Oporbu čini devet vijećnika HDZ-a, SDSS-a, HNS-a i DSS-a. Na sjednici nije bio vijećnik Hrvatskih suverenista Nemanja Savanović, koji je, kako se neslužbeno doznaje, završio u pritvoru zbog sudjelovanja u tučnjavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!