Vukovarski HDZ prozvao Penavu za licemjernu politiku

21:14 / 03.06.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Ivan Penava

Ivan Penava

Foto: Patrik Macek / Pixsell

HDZ Vukovara optužio je na facebooku vukovarskog gradonačelnika i predsjednika DP Ivana Penavu da provodi licemjernu politiku, poručivši kako je apsurdno i deplasirano prozivati Europu i Bruxelles, a istodobno biti korisnik EU sredstava.

- Upravo se on u Biltenu Grada Vukovara za 2022. godinu pompozno hvali projektima koji su financirani iz EU sredstava i EU fondova, a i sufinancirani od Vlade RH. Da ponovimo: izgradnja Gradske tržnice, Plivališta Vukovar, Studentskog doma, obnova Radničkog doma, Muzeja vučedolske kulture... Sve su to europski projekti, navode iz vukovarskog HDZ-a.

Ocjenjuju kako se Penava "dok sa Željkom Saboom obnaša vlast, a predsjednikom Milanovićem ispija kave, potpuno gubi u svom smjeru i svjetonazoru".

- Da slušamo Penavu, Raspudiće i druge liliputance Hrvatska bi bila izolirana od svih na međunarodnoj razini. Doduše, Vukovarci već jesu izolirani u ovoj krizi Penavinim snažnim mjerama štednje čak i na najosjetljivijim skupinama, poručuju vukovarski HDZ-ovci.

Navode da, dok se oporba i Penava bezuspješno bave huškanjem, destrukcijom i podmetanjima, Vlada rješava ključna pitanja kao što su ulazak Hrvatske u Schengen i Eurozonu, proširenje LNG terminala, povećanje plaća i zaposlenosti, rast BDP-a i energetske neovisnosti, priprema turističke sezone i otvorenje Pelješkog mosta.

Vukovarski gradonačelnik i predsjednik DP-a Ivan Penava u petak je zamjerio Vladi da se odlučila za EU birokraciju i žrtvovala vlastiti narod i nacionalni interes u kritičnom trenutku kada su prisutne geostrateške nestabilnosti na razini cijelog planeta.

- Nažalost, aktualna Vlada čvrsto se odlučila za EU birokraciju, za hladne radijatore u stanovima i hladne peći u industrijskim pogonima u Hrvatskoj, žrtvujući time vlastiti narod i nacionalni interes zbog EU interesa, izjavio je na konferenciji za novinare. Dodao je kako Domovinski pokret jasno stoji na poziciji domovinske i jake Hrvatske, gdje se između interesa Bruxellesa i interesa Zagreba moramo odlučiti za interes Zagreba jer znak jednakosti između Zagreba i Bruxellesa nipošto ne stoji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!