Iz Vukovara u Dubrovnik stigla donacija od deset tona jabuka

13.12.2022.

14:52

Autor: I.B./Hina

Berba jabuke

Berba jabuke

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Donacija Vukovarsko-srijemske županije od deset tona jabuka podijeljena je u dubrovačkoj luci Gruž socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podsjetio je tom prilikom kako najjužnija hrvatska županija Vukovarsko-srijemskoj već trinaest godina daruje deset tona mandarina, a Vukovarsko-srijemska već petu godinu uzvraća s deset tona jabuka.

Nisu mandarine i jabuke presudne, ali to je sjajna gesta prijateljstva i partnerstva. Jako dobro se razumijemo i surađujemo na brojnim poljima. Naše su županije u Domovinskom ratu imale sličnu sudbinu, kao okupirane i razorene. Sve nas to vezuje, rekao je Dobroslavić.

Dodao je kako će se suradnja nastaviti kroz rad županijskih upravnih odjela za poljoprivredu, ustanova za zaštićene dijelove prirode i razvojnih agencija.

Očekujemo da što prije bude dovršen koridor VC u Bosni i Hercegovini, koji spaja istočnu Slavoniju i Ploče. Tada ćemo biti vrlo blizu, jer će se iz Vukovara do Dubrovnika stizati kao sada iz Zagreba. Time ćemo dodatno pojačati suradnju, poručio je Dobroslavić.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je kako se kroz suradnju dvije županije još bolje upoznavaju i razmjenjuju iskustva, ponajprije u gospodarstvu.

Preko županijske tvrtke Agro-klaster, u trgovini Crotaste u Zagrebu zastupljeno je i petnaestak OPG-ova s Pelješca. Želimo da u ljetnim mjesecima i OPG-ovi iz Vukovarsko-srijemske županije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pronađu svoj interes, poslovne partnere i prijatelje, izjavio je Dekanić.

Donacija jabuka iz Vukovarsko-srijemske županije proslijeđena je u osamdesetak udruga, ustanova i dječjih vrtića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!