19:37 / 04.07.2018.

Autor: S.M./HRT

Weber: Implementacija potkraj rujna ili početkom listopada

-

-

Foto: - / -

Nakon danas izglasovane nagodbe za Agrokor, zamjenica izvanrednog povjerenika za Agrokor Irena Weber izjavila je u središnjem Dnevniku HRT-a da je posljednjih dana bilo iznimno mnogo posla u posljednjem trenutku.
Nakon danas izglasovane nagodbe za Agrokor, zamjenica izvanrednog povjerenika za Agrokor Irena Weber izjavila je u središnjem Dnevniku HRT-a da je posljednjih dana bilo iznimno mnogo posla u posljednjem trenutku. 

Očekivali smo pozitivno izglasavanje nagodbe. Ovakav postotak pozitivnog glasovanja od 80,2% stvarno je pozitivan rezultat. Uz činjenicu da je 93% vjerovnika pristupilo glasovanju i uz to da je od njih 80,2% glasovalo za nagodbu - govori o jednoj kvaliteti i dobro vođenom i pripremljenom poslu.

Do 10. srpnja Trgovački sud mora potvrditi nagodbu, a potom slijedi razdoblje u kojem svi vjerovnici imaju priliku podnijeti žalbe ako nisu zadovoljni, izjavila je Weber. 

Visoki Trgovački sud zatim treba odlučiti o eventualnim žalbama, a mi očekujemo izglasavanje, odnosno potvrdu pravomoćnosti od strane Visokog trgovačkog suda negdje krajem rujna ili početkom listopada, kazala je.

U zakonu propisano je da izvanredna uprava traje do kraja implementacije, a ona počinje nakon što Visoki trgovački sud donese rješenje o pravomoćnosti. Dakle, u listopadu očekujemo da bismo krenuli s implementacijom. Ona bi pak trajala negdje 3-6 mjeseci, izjavila je među ostalim Weber i dodala da Agrokor posluje iznimno dobro. Kupci su se vratili i košarica je vrlo zadovoljavajuća. Rezultati Konzuma su bitno iznad plana, dodaje.

Govoreći o vlasničkoj strukturi Weber je rekla da sadašnji vjerovnici postaju novi vlasnici odlukom o pravomoćnosti, u listopadu. U tom trenutku oni formalno preuzimaju vođenje kompanije. Ono što je bitno napomenuti je da su budući vlasnici vjerovnici koji do ovoga trenutka nisu dobili nijednu kunu svoga potraživanja. Jedini način da povrate određeni iznos svog potraživanja je da odgovorno i snažno rade na povećanju vrijednosti same grupe. To je jedino moguće kroz povećanje prihoda i kroz povećanje profitabilnosti i efikasnosti svih operativnih kompanija untuar grupe, istaknula je među ostalim Weber.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!