Tijekom 17. božićnog koncerta "Želim život" prikupljeno 644.325 kuna

18.12.2022.

11:51

Autor: V.K./HRT/Hina

Želim život

Želim život

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Tijekom tradicionalnog, 17. božićnog koncerta "Želim život" Zaklade "Ana Rukavina" i Nove TV prikupljeno je 644.325 kuna ili 85.516 eura za daljnji rad Zaklade, izvijestila je u nedjelju ta televizijska kuća.

Iznos je prikupljen tijekom koncerta održanog u subotu navečer u programu Nove TV i na online platformama te kuće.

Plemenitu akciju svojim su nastupima podržali Prljavo kazalište, Gibonni i Miroslav Škoro.

Božićni koncert vrhunac je akcije "Želim život" kojom se prikupljaju sredstva za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i druge projekte važne za razvoj hematologije u Hrvatskoj.

- Ove godine obilježavamo 16 godina otkako je Ana ujedinila cijelu Hrvatsku svojim nikada pokorenim žarom za životom, ali i za životima sviju koji su patili poput nje. Svaka donacija, ma koliko mala bila, puno nam znači jer na taj način ispunjavamo njezinu plemenitu misiju, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade "Ana Rukavina".

Ustrajnim radom Zaklade omogućeno je proširenje Hrvatskog registra s početnih 150 na više od 62.500 potencijalnih darivatelja, kao i osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" u sklopu KBC-a Zagreb.

Zaklada podržava i druge projekte, kao što su stručna usavršavanja liječnika i medicinskih sestara u inozemstvu, te projekte važne za razvoj hematologije u Hrvatskoj.

Detalje o akciji možete pronaći ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!