16:00 / 24.09.2018.

Autor: V.K./HRT

Za čistiji i ljepši Poreč

-

-

Foto: - / -

Na porečkoj Košambri otvoreno je reciklažno dvorište izgrađeno sredstvima EU. Riječ je o projektu koji će utjecati na smanjenje ukupne količine otpada, ali i na dobivanje kvalitetnih sastavnica otpada koje se dalje mogu reciklirati i upotrijebiti.
Na porečkoj Košambri otvoreno je reciklažno dvorište - izgrađeno sredstvima Europske unije. Riječ je o projektu koji će utjecati na smanjenje ukupne količine otpada, ali i na dobivanje kvalitetnih sastavnica otpada koje se dalje mogu reciklirati i upotrijebiti. Uz Poreč, još stotinjak općina i gradova dobilo je ili će dobiti takva reciklažna dvorišta. A upravo je danas iz Bruxellesa stiglo priopćenje kako je Hrvatska jedna od 14 zemalja članica kojoj prijeti opasnost da neće ispuniti cilj recikliranja 50 posto komunalnog otpada do 2020. godine.

Košambra počinje s radom, a to za građane Poreča znači, besplatno odlaganje čak 48 različitih vrsta otpada, napominje Angela Tolušić, tehnička direktorica Usluge Poreč.

Projekt je vrijedan dva milijuna i 667 tisuća kuna, a  85% iznosa sufinancirala je Europska unija.

Ovaj projekt je bitan za Grad Poreč, sve lokalne samouprave, pa tako i Poreč, morali su se uskladiti sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, tako je i naš grad i samim time imamo danas moderno reciklažno dvorište, što je po svim standardima Republike Hrvatske, napominje Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča.

Za sveukupno 100-tinjak općina i gradova u konačnici to će značiti smanjenje količine otpada na odlagalištima, ali i povećanje stope odvojeno prikupljenoga komunalnog otpada. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!