06:51 / 07.10.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Za dio Hrvatske narančasto upozorenje meteoalarma

Foto: Markus Spiske/Pixabay

Foto: Markus Spiske/Pixabay

Foto: - / -

Za veći dio Hrvatske izdano je narančasto upozorenje meteoalarma jer su zbog nevremena moguće obilne kiše, tuča i pijavice.
Za veći dio Hrvatske izdano je narančasto upozorenje meteoalarma. Očekuje se pretežno oblačno s kišom i mjestimice izraženijim pljuskovima, pri čemu će oborina lokalno biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim predjelima.

➡️ U srijedu kiša i vjetar opet, često i usporeniji promet 

Matko Škalamera, pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite, rekao je oko 6.30 da na riječkom području kiša pada intenzivnije. Noć je prošla mirno, ali se za cijelo područje sjevernog Jadrana očekuje jači vjetar, od Istre do Velebitskog kanala, a obilna kiša za riječko područje i Gorski kotar.

- Mogu se očekivati bujične poplave i u urbanom području i na prometnicama. Sve žurne službe su spremne. Što se tiče podrumskih prostorija, bolje je zaštititi se, upozorava Škalamera.

Hrvoje Šimunović, reporter HRT-a iz Osijeka, kazao je da iz dežurnog centra 112 izvješćuju da je noć bila mirna i da je kiša upravo počela padati.

Gordan Ćelić, reporter HRT-a iz Zagreba, javlja da je na tom području kišno, na glavnim prometnicama još nije bilo veće gužve, a iz službe 112 potvrdili su da nije bilo većih intervencija i promet teče redovito.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!